Designkaupat.fi

Fiskars

293 tuotetta 6 kaupasta
< Edellinen
Fiskars

Fiskars on kaikille suomalaisille tuttu yritys. Jos ei muuta, niin lähes jokaisesta kodista löytynevät Fiskarsin sakset. Fiskars on perustettu vuonna 1649, joten se on vanhin yhä toiminnassa oleva suomalainen yritys. Fiskarsin juuret ovat Fiskarsin Ruukissa, Pohjan kunnassa. Yrityksen toimialat ovat vaihdelleet vuosikymmenien aikana. Sen myymiä oranssipäisiä saksia on valmistettu yli miljardi kappaletta. Nykyään Fiskarsin pääliiketoiminta-alueita ovat koti, puutarha ja ulkoilu. Muuhun liiketoimintaan kuuluu kiinteistötoiminta.

Fiskars suunnittelee ergonomisesti muotoiltuja työvälineitä puutarhanhoitoon. Fiskars-merkin lisäksi yhtiöllä on useita paikallisia tuotemerkkejä, jotka ovat erikoistuneet puutarhatuotteisiin. Näitä tuotemerkkejä on ympäri maailman. Fiskars tarjoaa myös designtuotteita kotiin, ruoanvalmistukseen ja kattaukseen. Ostettuaan vuonna 2007 Iittala Groupin Fiskars on Pohjoismaiden markkinajohtaja kodintuotteissa. Fiskars omistaa muitakin arvostettuja kodin tuotemerkkejä, kuten Arabian ja Rörstrandin.

Fiskars tarjoaa tarpeellisia välineitä ja varusteita myös ulkoiluun. Näitä ovat veneet, monitoimityökalut, eräveitset, otsalamput, kompassit ja askelmittarit. Fiskarsin muuhun liiketoimintaan kuuluu kiinteistötoiminta. Se omistaa muun muassa Fiskarsin ruukin ympäristössä ja Hankoniemellä sijaitsevat alueet.

Fiskars oli Suomen arvostetuin brändi Taloustutkimus Oy:n ja Markkinointi & Mainonta -lehden Brändien arvostus 2008 -tutkimuksessa. Arvostuksesta kertoo myös se, että Fiskarsin osake noteerataan Helsingin pörssissä suurten yhtiöiden ryhmässä.

Siirry alkuun