Designkaupat netissä

Cappuccino-lautaset

4 tuotetta 1 kaupasta

Cappuccino lautaset netistä

Cappuccino, tuo kielen mennessään vievä vahvan espresson ja pehmeän, kuuman maidon yhdistelmä! Maitovaahto hyväilee kitalakea ja kaunis kuppi kauniilla lautasella tuo cappuccinoon jotain sellaista eleganssia, jota vaikkapa latessa ei koskaan voi olla. Siihen vielä päälle taitavan baristan maitovaahdosta luoma kuvio pintaan, eikä cappuccinokuppiaan tekisi mieli oikeastaan edes lautaselta nostaa - sitä kun voisi ihailla loputtomiin.

Täydellisen cappuccinon valmistaminen onkin oma taiteenlajinsa. Vaikka maitovaahto lisätään espresson päälle, ei cappuccinon pinta saisi silti olla puhtaan valkoinen vaan reunoilta pitäisi nousta näkyviin vaaleanruskeaa cremaa. Maidon ja kahvin sekoittumiseen ja siitä seuraavaan pinnan tummuuteen vaikuttaa luonnollisesti kaatokorkeus ja sen vaihtelu. Maidon makeus ei saa peittää espresson makua, vaan niiden pitää luoda keskenään harmoninen kokonaisuus, joka tuo molemmat maut tasapainoisesti esiin. Cappuccinolautasen reunasta pidellessään tietää pitelevänsä lupausta nautinnosta.

Cappuccino lautasen muotoilu

Moni on niin innostunut espressopohjaisista kahveista, että lähtee jopa baristakurssille ja alkaa valmistaa niitä kotona.Täydellinen cappuccino onnistuu ainoastaan sitä varten suunniteltuun kuppiin. Suomalaisen kahvikulttuurin uudistumista kuvaa hyvin netin runsas cappuccinokuppi ja -vati valikoima. Cappuccino tarjoillaan aina posliinikupista, jonka pohjan olisi hyvä olla pyöreä ja reunojen ylöspäin levenevät. Hyviä cappuccinolautasia ja -kuppeja löytyy esimerkiksi Rosenthalin valikoimasta, ja mukavaa on myös se, että kuppeja ja vateja voi tilata myös erikseen. Harvoinpa nimittäin hajoaa sekä kuppi että lautanen.  

Siirry alkuun