Headdemock riippukeinu ja tyyny, nutria, Fatboy
458,00€
H55 kansituoli tiikki /canvas, skargaarden
812,00€
Headdemock riippukeinu, vaaleanharmaa, Fatboy
419,00€
Headdemock riippukeinu, turkoosi, Fatboy
419,00€
Bistro Metal aurinkotuoli, cotton white, Fermob
387,00€
Headdemock riippukeinu, musta, Fatboy
419,00€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Brafab
Fatboy
Fermob
Fiam
Hillerstorp
Lafuma
Röshults
Skargaarden
Stelton
WMF
Sikadesign
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Inessa
Royal Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Aurinkotuolit & riippumatot

70 tuotetta 5 kaupasta

Aurinkotuolit ja riippumatot tarjoavat rentoutumista kesään

Aurinkotuolit ja riippumatot tuovat mieleen kesän, rentoutumisen ja loman. Jokaiselle löytyy varmasti miellyttävä löhöilypaikka, kun käy läpi verkkokaupoista löytyviä aurinkotuoleja ja riippumattoja. Ennen ostopäätöstä kannattaa miettiä, mitä lepolasseltaan haluaa. Nykyään baden badeneita on tehty enemmän istuvaan malliin, jolloin lehden selaaminen onnistuu paremmin, mutta toki netistä löytyy myös aurinkotuoleja, joissa voi makoilla aivan reporankana. Väriskaala tuoleissa on myös laaja, joten aurinkotuolin tai riippumaton saa vaivattomasti istumaan pöytäliinan tai muiden terassitekstiilien kanssa yhteen.

Riippumatto mökille, pihalle tai terassille

Riippumatto on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä se on ollut kovassa käytössä jo satojen vuosien ajan. Riippumatto sopii hyvin arkeen, mutta se on myös kätevä matkakaveri ulkomaille tai mökille. Riippumatossa voi lukea jännittävää kesädekkaria tai ottaa vaikka pienet päivätorkut. Riippumaton ripustaminen tapahtuu klassisesti kahden puun väliin. Puiden tulisi olla noin kolmen metrin päässä toisistaan ja niiden tulisi kestää hyvin aikuisen painoa. Vaihtoehtoisesti riippumaton voi kiinnittää myös seiniin tai kattoon. Riippumatto telineellä on kätevä vaihtoehto, jos ei ole sopivia kiinnityspuita ympärillä. Riippumatto soveltuu hyvin myös terassille, jossa on yleensä mukavasti tuulensuojaa ja lämpöä myös Suomen kesässä. 

Riippumatossa voi makoilla usealla tavalla, mutta usein miellyttävintä on mennä riippumattoon niin, että makoilee siinä viistosuunnassa. Tällöin kangas pysyy hyvin auki ja riippumatosta näkee hyvin taivaan ja kesäisen maiseman. Viistosuunnassa vauhti tuntuu myös miellyttävältä, aivan kuin keinutuolissa, kun keinumissuunta on eteen ja taakse. Etelä-Amerikassa riippumatot ovat värikkäitä ja valmistusmateriaalina käytetään usein puuvillaa. Materiaali on sama myös täällä pohjoisessa, mutta värivaihtoehtoina on myös rauhallisia ja maanläheisiä värejä.

Aurinkotuoli avaa kesäkauden

Ensimmäiset kesän lämpimät päivät avaavat lopullisesti terassikauden. Suomen kesästä ei koskaan tiedä, joten aurinkotuolit kannattaa ottaa esille mahdollisimman pian, kun auringon säteet alkavat lämmittämään. Aurinkotuolien materiaalit ovat vuosien saatossa kehittyneet kestävimmiksi, joten pieni sade ei yleensä vaurioita aurinkotuoleja. Osassa aurinkotuoleista käytetään irtopehmusteita, jotka voi ottaa illan tullen tuolin päältä kätevästi säilöön. Kaupoissa onkin myynnissä käteviä ulkosäilytykseen tarkoitettuja säilytyslaatikoita, joissa voi säilöä esimerkiksi aurinkotuolin päällisiä.

Aurinkotuolin runko voi olla puuta, terästä, rottinkia tai muovia. Aurinkotuolin materiaalia kannattaakin miettiä sen mukaan, kuinka paljon aurinkotuoli tulee olemaan suorassa paisteessa tai sateessa. Katetulle terassille voi valita myös arempia materiaaleja. Puu vaatii yleensä vuosittaista suojakäsittelyä, mutta rottinkinen aurinkotuoli on täysin huoltovapaa. Aurinkotuolin valinnassa kannattaa painottaa tuolin kestävyyttä ja laatua. Laadukas aurinkotuoli kestää helposti monta vuotta, mutta halpa voi raksahtaa käyttökelvottomaksi jo yhdessä kesässä. 

Siirry alkuun