Designkaupat netissä

Kastike viimeistelee ateriakokonaisuuden

Sakea, täyteläinen, eri aromeja tihkuva kastike kruunaa aterian kuin aterian. Etenkin juhla-aterialla pöytään nostettu kastikekulho tuntuu välttämättömältä. Eipä siis ihme, että hyvän kokin tunnusmerkiksi ja koetinkiveksi nimetään juuri kastikkeet - ne kun ovat todellisia taidonnäytteitä ja makujen sinfoniaa. Kastikkeissa on kuitenkin se mukava puoli, että niitä ei tarvitse heti opetella kovin montaa - muutama peruskastike erilaisine muunnelmineen kun sopii jo aika monen pääruuan kanssa. Jos siis opettelee huolella tumman, vaalean ja voikastikkeen perusteet, on jo varmasti lunastanut paikkansa kehuttujen kokkien joukossa.

Kastikkeen varjopuoli on sen valuva olomuoto. Suomessa kastike tarjoillaan useimmiten kastikekannussa, josta kastiketta on helppo kaataa lautaselle. Kastike kuitenkin helposti valuu kulhon reunaa myöten myös pöydälle, joten jos haluaa varjella pöytäliinaansa ja juhlavaa tunnelmaa, on kastikekulhon aluslautanen välttämätön hankinta.

Kastikekulho aluslautasella

Osaan kastikekulhoista aluslautanen myydään automaattisesti mukana, kuten Rosenthalin kaatonokalla varustettuun Brillance kastikekulhoon. Onneksi netistä löytyy vaihtoehtoja myös erikseen ostettaville aluslautasille. Kastikekulhon aluslautasten kanssa voi myös huoletta irrotella ja hankkia kattaukseen varsinaisia väriläiskiä. Goebelin soikeat kastikekulhon aluslautaset varmasti kruunaavat juhlakattauksen, mutta soveltuvat joutohetkinään erinomaisesti vaikkapa leivonnaisten tarjoiluun tai sisustuselementeiksi sellaisinaan.

Siirry alkuun