Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse aluslakana
X
120 x 180 cm
150 x 260 cm
150 x 270 cm
160 x 270 cm
180 x 270 cm
240 x 270 cm
260 x 260 cm
270 x 270 cm
Muotoonommeltu
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Balmuir
Casa Stockmann
Familon
Finlayson
Gant Home
Himla
Lexington
Mille Notti
Villa Stockmann
Ellos
Gant
Gingerlily
Me
Schlossberg
Velfont
Zack
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Homeroom
Inessa
Nordic Nest
Royal Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Aluslakanat

460 tuotetta 7 kaupasta
< Edellinen

Laadukkaat aluslakanat netistä

Uni on terveellisen ja onnellisen elämän perusta. Hyvä uni rakennetaan useista palasista, joista eräs on mukavat lakanat. Vuodevaatteisiin kannattaa todella panostaa, sillä ne vaikuttavat todella arjen miellyttävyyteen ja nopeaan unentuloon.

Valitse mieluinen materiaali

Lakanoissa on nykyään saatavissa lukuisissa eri materiaaleissa. Valtaosa lakanoista kudotaan puuvillasta, mutta puuvillalangan laaduissa ja kankaan kudontatavoissa on suuria eroja, joista on hyvä tietää perusasioita. Erilaisten puuvillakankaiden välillä on eroja käyttömukavuudessa ja kestävyydessä.

Puuvilla on suosituin materiaali

Yleisin lakanamateriaali on puuvillapalttina - se hengittää, tuntuu iholla mukavalta, imee kosteutta ja on kestävä. Puuvillasatiini on niin ikään suosittu materiaali. Siinä ei suinkaan ole kyse satiinista, vaan kudontatavasta, jonka ansiosta puuvillasatiini on puuvillapalttinaa pehmeämpi ja sileämpi. Puuvillasatiini myös näyttää kauniilta, sillä se kiiltää himmeästi. Satiinipuuvilla on allergikon valinta, sillä se on tiivistä eikä pölyä.

Pellavalakana kestää aikaa

Pellava on ikivanha materiaali, joka on löytänyt uuden suosionsa viime vuosien aikana. Hieman ryppyinen pellava näyttää kauniilta ja tuntuu mukavalta. Erinomaisesti hengittävä pellava tuntuu viileältä ja lämpimältä tarpeen mukaan. Pellavan vastakohta ovat tekokuitu- ja sekoitekankaat, jotka valmistetaan synteettisistä tai muuntokuiduista. Ne kuivuvat nopeasti ja siliävät itsekseen, mutta eivät hengitä kuin luonnonkuidut.

Muotoon ommeltu lakana on vaivaton vaihtoehto

Lakanoilla on eroa muutenkin kuin materiaalit. Perinteisen aluslakanat lisäksi nykyään markkinoilla suuren suosion ovat tavoitteneet muotoon ommellut lakanat, joiden reunoja kiertävät kuminauhat. Kuminauhan avulla lakana pysyy napakasti paikoillaan jopa silloin, kun sängyssä nukkuja on hyvin levoton. Myös helmalakanoista on tullut suosittuja. Ne ovat lakanoita, joiden reunat laskeutuvat patjan yli lattiaan asti jättäen sängyn alustan piiloon.

Netistä löytyy tänä päivänä kaikenlaiset lakanat helmalakoista perinteisiin ja muotoonommeltuihin saakka. Ikisuosittu lakanamerkki on tietysti oma kotimainen Finlaysonimme, jota pidetään laadukkaana lakananvalmistajana. Valitse parisänkyysi esimerkiksi Finlaysonin ylellinen satiinialuslakana, joka on paitsi kaunis, niin helppohoitoinen, kestävä ja miellyttävä.

Siirry alkuun